29 eğitim kurumuna baskın: 8 gözaltı

İzmir’de, 29 eğitim kurumuna ‘Paralel Devlet Yapılanması’ soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

29 eğitim kurumuna baskın: 8 gözaltı

İzmir’de, ”Paralel Devlet Yapılanması” soruşturması kapsamında 29 eğitim kurumunda arama yapıldığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla, “Terör örgütüne bilerek veya isteyerek yardım etmek”, “Resmi belgeyi bozmak, resmi belgede sahtecilik”  iddialarıyla, il genelindeki bazı özel okullarda bu sabah arama başlattı.

8 kişi Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü

“Terör örgütüne bilerek veya isteyerek yardım etmek”, “Resmi belgeyi bozmak, resmi belgede sahtecilik” suçlamalarıyla gözaltına alınan ve eğitim kurumlarında yönetici konumunda oldukları öğrenilen 8 kişinin, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldüğü kaydedildi.

“Sahte belge düzenledikleri”, “örgüte maddi kazanç sağladıkları” ve “eleman kazandırdıkları” öne sürülen şüphelilerin, “gerekli izin olmadan okullarda tadilat yaptıkları ve buna uygun olarak sahte yangın ruhsatı düzenledikleri, böylelikle öğrencilerin hayatlarını da tehlikeye attıkları” iddia edildi.

Öte yandan arama yapılan eğitim kurumlarından birinde, yurtdışına çıkmadan önce Fetullah Gülen tarafından daha sonra da örgütün Ege bölge sorumlusu olduğu belirtilen Bekir Baz tarafından kullanıldığı bildirilen bir odanın bulunduğu, burada da inceleme yapıldığı ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X