29 kurbanın anısına karanfil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete tepki gösterirken, “Ülkeyi ya adam gibi yönetin ya da sorumluluğu alıp istifanızı verin” dedi.

29 kurbanın anısına karanfil

Kılılçdaroğlu, Ankara’da 29 kişinin hayatını kaybettiği bölgeye giderek karanfil bıraktı. Kılıçdaroğlu, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

‘En büyük arzumuz bunun son olması. Bu tür acıları ülkemiz hak etmiyor, insanımız hak etmiyor. Bu ülkede hepimiz barış ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Türkiye’nin en temel sorunu iyi yönetilememesidir. Türkiye yönetilmiyor, maalesef bir tarafa savruluyorum.

YA ADAM GİBİ YÖNETİN

Hükümete açık çağrıda bulunuyorum. Ülkeyi ya adam gibi yönetin veya sorumluluğu alıp istifanızı verin. Bu kadar açık, bu kadar net söylüyorum. Eğer bir ülke kan gölüne dönmüşse, eğer bu ülkede insanlar huzur içinde sokaklarında gezemiyorsa yönetiminde bir sorun var demektir. Birilerinin de siyasi sorumluluğu üstlenmesi lazım. Sorumlu bulamıyoruz. Bunun yanında maalesef bu milletin aklıyla alay ediliyor. Açıklamalar yapılıyor; ‘Türkiye en güvenli ülkelerden birisi’. Ya tamam, Türkiye’yi yönetemiyorsunuz ama bari bu ülkenin aklıyla alay etmeyin.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X