3 aile için başladılar 10 bin kişiye ulaştılar

İhtiyaç sahibi 3 aileye destek olabilmek ve kendine ait iş yerinde mesaisinden artan zamanlarını değerlendirmek amacıyla 1,5 yıl önce babasıyla dernek kuran esnaf, bugüne kadar aralarında Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu 10 binin üzerinde kişiye yardı

3 aile için başladılar 10 bin kişiye ulaştılar

Yetiş-Tim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Korkmaz (38), derneği, mesaisinden arta kalan zamanını değerlendirmek için bir grup arkadaşının katkılarıyla 2014 yılında  Sinandede Mahallesi’nde kurduğunu belirterek, yardım faaliyetlerinde iki hayırsever iş adamı ve babası Fuat Korkmaz’dan büyük destek gördüğünü vurguladı.

İmkanları ölçüsünde birkaç ailenin geçimini sağlamasına yardımcı olmak için yola çıktıklarını ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:

‘İlk önce hedefimiz 3 aileye destek olmaktı. Bu ailelere kendi imkanlarımızla yardımda bulunduk. Babam da emekli, onun da bol vakti var. O da çalışmalarımıza katıldı. Daha sonra bize iki bağışçı iş adamı da katıldı. Onlar derneğin temel taşlarını oluşturdu. İlk sene 50 aileye ulaşma hedefimiz oldu. İş adamlarının gönül vermeleriyle ilk yılda hedeflediğimizden daha fazla kitleye, bin aileye ulaştık. Derneğimizi kuralı 1,5 yıl oldu ve bu sürede 2 bin 150 aileye ulaştık. Yani 10 binin üzerinde kişiye yardım götürdük.’

Korkmaz, Bursa’da ihtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra Suriyeli sığınmacılara ve başka ülkelerden mültecilere gıda ve temel ihtiyaç malzemelerini ulaştırmayı sürdürdüklerini anlattı. Korkmaz, her bir aileye iki ay yetecek gıda yardımında bulunduklarını, bunun yanı sıra varsa çocukları için oyuncak, giysi, bebek bezi götürdüklerini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X