3 Bant Bilardo Dünya Kupası Bursa’da başladı

3 Bant Dünya Bilardo Şampiyonası’nın Bursa etabı, bugün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan müsabakalarla başladı.

3 Bant Bilardo Dünya Kupası Bursa’da başladı

Uluslararası Bilardo Birliği’nin (UMB) 7 etap olarak düzenlediği şampiyonanın Bursa etabına 25 ülkeden 149 sporcu katıldı.

İlk 4 gün eleme turları yapılacak olan şampiyonanın Bursa ayağı, 12 Şubat Pazar günü yapılacak yarı final, final ve ödül töreniyle sona erecek. Tekerlekli sandalyeli bilardocu Murat Gerçek, ilk gün eleme turunda Norveçli Jensen ile karşılaşırken büyük ilgi gördü.

Turnuvanın açılışına katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “UMB, geçtiğimiz yıl yapılan organizasyondan sonra Bursa’da sürekli yapılmasını kararlaştırdı. Dünyanın ünlü bilardocuları burada olacak ve bilardo severlere gösteri yaparken, Bursa yine dünyanın gündeminde olacak” dedi. Bursa Milletvekili Efkan Ala ise, “Dünyanın önemli bilardocular yarışıyor. Bursa’nın ve Türkiye’nin tanıtımı için önemli bir organizasyon” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X