3. çift kol nakli

Geçirdiği motosiklet kazasında yaşamını yitiren Emin Konar’ın bağışlanan uzuvları (2 kolu), önceki gün Antalya’da Mustafa Sağır’a (29) nakledildi.

3. çift kol nakli

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 10 saat 30 dakika süren çift kol nakli ameliyatını Prof. Dr. Ömer Özkan, eşi Doç. Dr. Özlenen Özkan ve 33 kişilik ekibiyle birlikte gerçekleştirdi. Ameliyatın ardından Mustafa Sağır, yoğun bakım ünitesinde gözetim altına alındı.

ELİNDE BOMBA BATLADI

Mustafa Sağır, 2008 yılında Adıyaman Besni’deki köyünde tarlada çalışırken bulduğu bombayı kurcalamış, bombanın infilak etmesi sonucu ağır yaralanarak, her 2 kolunu da kaybetmişti. 8 yıldır bu şekilde yaşamını sürdürdükten sonra 2 yıl önce kol nakli için hastaneye kayıt yaptıran Sağır, yeni kollarına önceki gün kavuşmuş oldu.

İLK 2 HASTA ÖLMÜŞTÜ

Türkiye’de ilk kez 21 Ocak 2012’de Atilla Kavdır’a yapılan çift kol ve bacak nakli tarihe geçmiş, ancak 25 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra 69 günde taburcu edilen hasta, ilerleyen günlerde hayatını kaybetmişti.

Aynı anda çift kol ve bacak nakledilen ikinci hasta Şevket Çavdar da durumu kötüleşince uzuvlar geri alınmış ancak hasta yine de kurtarılamamıştı. Dünyada bir ilk olan naklin başarısız olması herkesi üzmüştü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X