3 ilçede 211 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı’ndan, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Diyarbakır’ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda 211 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

3 ilçede 211 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde önemli yurtiçi olaylara ilişkin bilgi verildi. Buna göre, dün Cizre’de 6, Silopi’de 5, Sur’da 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Bugüne kadar Cizre’de 154, Silopi’de 16, Sur’da 41 olmak üzere 211 terörist etkisiz hale getirildi.

Silopi’de 17 el yapımı patlayıcı imha edildi, 3 barikat kaldırıldı. Sur’da ise 4 barikat kaldırılırken, 2 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Bu arada Kilis’in Elbeyli ilçesinde Suriye’den Türkiye’ye sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan ve DAEŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen 2 şahıs gözaltına alındı.

Siirt’in Eruh ilçesinde yapılan yol aramasında bir araç içinde 10 anti tank roketatar mühimmatı, 28 anti personel roketatar mühimmatı, 40 roketatar sevk fişeği, 4 bin 200 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirildi. Bölücü terör örgütü işbirlikçisi olduğu ileri sürülen aracın sürücüsü yakalandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X