3 ilde jandarma ve emniyete eş zamanlı saldırı!

Bitlis’in Hizan İlçesi Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Amirliği’ne, PKK’lı teröristler tarafından eş zamanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ve yaralanan olmadı.

3 ilde jandarma ve emniyete eş zamanlı saldırı!

Bir grup PKK’lı terörist akşam saat 20.50 sıralarında Hizan’ın Yeşilova Mahallesi’ndeki İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Amirliği’ne eş zamanlı olarak uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırıya güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada ölen ve yaralanan olmazken, karanlıktan faydalanarak ormanlık alana kaçan PKK’lı teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Emniyet lojmanına roketatarlı saldırı

Elazığ’ın Karakoçan İlçesi’nde, emniyet personelinin kaldığı lojmanlara, akşam saatlerinde terör örgütü PKK’lılar tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ve yaralanan olmadı.

Karakoçan İlçe Emniyet Müdürlüğü personelinin kaldığı lojmanlara, akşam saat 21.00 sıralarında PKK’lı teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı. Yoğun ateş altında kalan PKK’lılar, karanlıktan yararlanarak ormanlık alana kaçtı. Saldırıda ölen yada yaralanan olmazken, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldı.

Hakim ve savcı lojmanlarına roketatarlı saldırı

Tunceli’nin Ovacık İlçesi’nde, hakim ve savcıların kaldığı lojmanlara akşam saatlerinde terör örgütü PKK’lılar tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine kaçan PKK’lı etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı. 

Adliye lojmanlarının karşısında bulunan binaların içerisine sızan ve sayıları belirlenemeyen bir grup PKK’lı terörist, hakim ve savcıların kaldığı lojmana 2 roket attı. Roketlerden biri lojman girişindeki tel örgülere, diğeri de lojmanın dış cephe duvarına isabet edip infilak etti. Olayda ölen yada yaralanan olmazken, lojmanda nöbet tutan güvenlik güçleri, roketin atıldığı bölgeyi yoğun ateş altına aldı. PKK’lılar, gece karanlığından da yararlanıp ormanlık alana kaçtı. PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için ilçede operasyon başlatıldı. 

3 YIL ÖNCE CUMHURİYET SAVCISI ŞEHİT OLMUŞTU 

Roketli saldırı yapılan aynı lojmanda 19 Eylül 2012 tarihinde PKK’lı teröristlerin düzenlediği suikastte Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun, ağır yaralanmıştı. Savcı Uzun, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Elazığ’daki hastanede 20 Eylül tarihinde şehit olmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X