3 kamu bankasından yeni kredi desteği

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank aylık hane geliri 5 bin liranın altında olanlara 6 ayı ödemesiz 10 bin liraya kadar kredi desteği verecek.

3 kamu bankasından yeni kredi desteği

Kamu bankaları, aylık hane geliri 5 bin liranın altında olan bireysel müşteriler için kredi desteği verecek.

Yeni destek; Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından yapılan ortak açıklamayla duyuruldu.

Açıklamada “Küresel ölçekte yaşanan ve ülkemizi de etkileyen KOVID-19 salgınının ekonomik hayata, üretim ve istihdama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle uygulamaya alınan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” tedbirleri doğrultusunda Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank olarak hane halkı geliri aylık 5.000,-TL ve altında olan bireysel segmentte yer alan müşterilerimizi finansal açıdan desteklemek için yeni bir kredi uygulaması başlatıyoruz” denildi.

6 AY ÖDEMESİZ, 36 TAKSİT

Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi 10 bin liraya kadar verilecek. 6 ayı ödemesiz olacak kredi için 36 aya kadar vade yapılabilecek. Aylık ödemelerin taksidi eşit olacak.

1 NİSAN’DAN İTİBAREN

Açıklamaya göre, kredi bankalar tarafından ortak kriterlerle değerlendirilecek. Müşteriler, Ziraat Bankası, Halkbank ya da Vakıfbank’tan yalnızca birine başvuru yapabilecek. Başvurular ise 1 Nisan’da başlayacak.

BAŞVURULAR İNTERNETTEN

Sağlık önlemleri kapsamında kredi başvurularının öncelikli olarak mobil uygulamalar ve internet şubeleri aracılığıyla yapılması gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bankalarca başvuru kanallarının açılması ve taleplerin toplanması sonrasında, kredi kullandırılması uygun olarak değerlendirilen müşterilerin hesaplarına kredi tutarları aktarılacak olup, müşteriler kredi tutarını ATM’lerden çekebileceklerdir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X