3. kaptanın cenazesi getirildi

Libya açıklarında, Türk şirketine ait Cook Adaları bandıralı ‘Tuna-1’ isimli kuru yük gemisine Tobruk hükümeti hava kuvvetleri tarafından düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybeden 3. kaptan İlker Büyükdere’nin cenazesi, sahil güvenlik botu TCS 83 ile

3. kaptanın cenazesi getirildi

Büyükdere’nin cenazesi, sahil güvenlik ekipleri ve yakınlarınca alınarak ambulansa konuldu. Cenaze daha sonra otopsi için Fethiye Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Büyükdere’nin yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, “Bundan sonraki süreç takip edilecek. Geminin de akşam saatlerinde limanda olması bekleniyor. Gemi Şövalye Adası’na yanaştırılacak, ardından savcı inceleme yapacak” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf konudan kaygı duyduklarını belirterek, Harf, “Libya konusunda, söylediğimiz gibi, Birleşmiş Milletler’in ve BM Libya Özel Temsilcisi’nin ülkede ulusal birlik hükümeti kurulması çabalarına desteğimizi sürdürüyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X