3. köprüde sona yaklaşıldı

Gelecek yıl tamamlanması beklenen ve İstanbul trafiğini rahatlatacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde sona yaklaşıldı.

3. köprüde sona yaklaşıldı

Gelecek yıl tamamlanması beklenen ve İstanbul trafiğini rahatlatacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde çalışmalar 24 saat devam ediyor. Anadolu Ajansı (AA), mega projedeki son durumu denizden ve havadan görüntüledi.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, her iki yakadaki kulelerde deniz seviyesinden 304,5 metre yükseklikte betonarme imalatlar tamamlandı, geçici iskelelerin söküm işleri de devam ediyor.

Askı halatlarının montajına da yakında başlanacak. Kule üst bağlantı kirişi panellerinde montaj işleri ise Ferhat Demirbilek ve Serkan Ödemiş gibi formenlerin çalışmalarıyla devam ediyor. 

“Türkiye’nin geleceğini inşa ediyoruz”

Osmaniyeli Çelik Konstrüksiyon Montaj Formeni Ferhat Demirbilek, 300 metre yükseklikle çelik bir sepetin içinde mega projenin inşasında rol alıyor. Demirbilek, böylesine büyük bir projede çalışmanın kendisini çok heyecanlandırdığını belirterek, “Gerçekten burada Türkiye’nin geleceğini inşa ediyoruz” dedi. 

Şantiyede Türk ve Güney Koreli personel arasında tercümanlık hizmeti de yapan Formen Serkan Ödemiş, “Koreli işçilerle Türk işçilerin iletişimini sağlamaya çalışıyoruz. Türkler Korelilere ‘Korenin neresindensin’ diye sorabiliyor. Koreliler de ‘Söylesem bilecek misin?’ moduna girebiliyor. Böyle durumlarda biz Kore’yi de bildiğimiz için yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

Yüklenici firma Hyundai’nin Şantiye Mühendisi Teddy Hwang ise Türkçe konusunda kendisine güveniyor. Türkçe ifadelerle “Türkiye’de kalıp evlenmek istiyorum” diyen Hwang, “Köprüde çalışmaktan memnunum, hayatımdaki en mutlu günleri yaşıyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X