3 Mart’ta STEM modeli

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Özel 3 Mart Eğitim Kurumları, Amerika, Finlandiya ve gelişmiş ülkelerde uygulanan “STEM” modelini 2016-2017 eğitim-öğretim yılında okullarında hayata geçiriyor.

3 Mart’ta STEM modeli

Fen ve matematik alanlarının teknoloji kullanarak özümsenmesi ve bir ürün ortaya çıkarılması üzerine oluşturulan “STEM” yaklaşımı izleme ve çalışmaları kapsamında 3 Mart Eğitim Kurumu öğretmenleri, matematik, fen bilimleri ve bilişim öğretmenleri,18-22 Haziran tarihleri arasında Aydın Üniversitesi’nde düzenlenen STEM Öğretmeni Sertifika Programını tamamladılar.

Okul Müdürü Ayla Okumuş, STEM’in, çocuklardaki yaratıcılığı, problem odaklı çalışmayı destekleyen, merak duygusundan yola çıkarak çözümler bulmaya odaklı bir sistem olduğunu kaydetti.

STEM yaklaşımı ile fen ya da matematiği ders olarak değil, edindiği bilgileri yaşamında uygulamasına olanak sağlayacak bir proje olduğunu vurgulayan Okumuş, yeni akademik takvimde TEM Kulübü kurulacağını söyledi. 

Okumuş sözlerini şöyle tamamladı:

“Öğrencilerimizin,  bağımsız ve eleştirel düşünme, problem çözme yeteneği, kendi kendine karar alabilme, verilere ulaşabilme ve bunları analiz etme, kendini doğru ifade ederek grup çalışması yapabilme kazanımlarını edinebilmeleri amaçlanmaktadır. Hedefimiz,  disiplinlerarası öğrenen, bilimsel metotları uygulayan, sorgulayan, tasarım odaklı çalışan, mühendislik tasarım sürecini bilen, problem ve proje tabanlı çalışan, üreten ÇEK’liler yetiştirmektir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X