3 Mart’tan önemli başarı

ÇEK Özel 3 Mart Azizoğlu Eğitim Kurumları Robotik Kulübü Tekno Takımı büyük bir başarıya imza attı.

3 Mart’tan önemli başarı

Uludağ Üniversitesi ve Bilim Kahramanları Derneği’nce ortaklaşa düzenlenen  ‘’Çöpe Çözüm, Çöple Çözüm” temalı projesiyle “Bilim Kahramanları Buluşuyor/First Lego League” 12. sezon Bursa turnuvasına, “Pitkal” projesiyle ilk kez katılan takım, “Yükselen Yıldız” ödülüne layık görüldü. 

Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen dünya çapında bilinen ve saygınlığı olan turnuvaya, Bursa ve Güney Marmara bölgesinden aralarında 3 Mart Robotik Kulübü’nün de bulunduğu toplam 28 okul katıldı. Turnuvada, lise, ortaokul ve ilkokullar aynı konu ve robotik görevlerle yarıştı. 

Turnuvada, 3 Mart Azizoğlu Eğitim Kurumları Robotik Kulübü Tekno (T3KNO) Takımı’nın yemekhane atıklarından pirinç pilavı kullanılarak organik tutkal elde etmeyi amaçlayan “Pitkal” projesi,  çok sayıda akademisyenin yer aldığı jüri tarafından “Yükselen Yıldız” ödülüne layık görüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X