3 ölümlü kazada çöp kamyonu sürücüsüne 15 yıl hapis istemi

B
Bursa’da, geçen ekim ayında, içindeki 3 gencin yaşamını yitirdiği otomobilin çarptığı çöp kamyonu sürücüsü 32 yaşındaki Efkan İpçi’nin ‘Birden fazla kişinin taksirle ölümüne neden olmak’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başl

3 ölümlü kazada çöp kamyonu sürücüsüne 15 yıl hapis istemi

Bursa’da geçen 5 Ekim akşamı, Mudanya Yolu Geçit Kavşağı’nda, 23 yaşındaki  Oğuzhan Yıldırım yönetimindeki 16 GL 863 plakalı otomobil, virajı alamayınca yol kenarında çöp toplayan Efkan İpçi yönetimindeki 16 YS 964 plakalı kamyona arkadan çarptı. Otomobilin hurdaya döndüğü kazada araca sıkışan sürücü Oğuzhan Yıldırım  ile 17 yaşındaki Mertcan Özkasapoğlu öldü. Kazada ağır yaralanan  20 yaşındaki Şükrü Can Eser kaldırıldığı Mudanya Devlet Hastanesi’nde doğum gününde kurtarılamadı.

Kaza sonrası gözaltına alınan ve çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Efkan Ekici kısa  süre sonra avukatının yaptığı itiraz sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yapılan otopsi sonucu, Oğuzhan Yıldırım’da 01.56 promil, Mercan Özkasapoğlu’nda ise 0.23 promil alkol tespit  edildi. 

Kaza ile ilgili savcılık soruşturması tamamlandı. Hakkında Bursa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Birden fazla kişinin taksirle ölümüne neden olmak’ suçundan dava açılan Efkan İpçi, çıktığı ilk duruşmada yöneltilen suçlamayı kabul etmedi İpçi, “Çöp kamyonunda 2,5 yıldır sürücü olarak çalışıyorum. Çöpleri arkadaşlarım toplayıp, kamyona yüklüyor. Olay günü her zamanki gibi sağ şeritte bulunuyordum. Kamyonun çakarları yanıyordu. 3 gencin içersinde bulunduğu otomobil arkadan çarptı. Benim kazada hiç bir kusurum yok. Beraatimi istiyorum” dedi.

Duruşmada ölen Mertcan Özkasapoğlu ve Şükra Can Eser’in yakınlarının avukatı Elif Acar, kazaya, çöp kamyonunun o sırada geri manevra yapmasının olduğunu öne sürerek, kusurlu olan Efkan ipçi’nin cezalandırılmasını istedi. Yargılama eksik evrakların beklenmesi, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X