‘3. Üniversite Karacabey’e’

Bursa’ya 3. Devlet Üniversitesi için İnegöl’ün ardından Karacabey Belediyesi de ev sahibi olmak istediğini duyurdu. Belediye Başkanı Ali Özkan, 3 bin dönüm arazi ile buna talip olduklarını açıkladı.

‘3. Üniversite Karacabey’e’

AYDIN FİDAN

Hükümetin 2023 proje vaatleri arasında yer alan Bursa’ya 3. Devlet Üniversite için Karacabey Belediyesi de devreye girdi. 

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın’ın gündeme getirdiği konu için Karacabey Belediyesi ön araştırmalarını sürdürüyor. Konum olarak ilçenin avantajlı bir bölgede olduğunu dile getiren  Belediye Başkanı Ali Özkan ‘Bu proje en çok Karacabey’e yakışır. Dolayısıyla 3 bin dönüm arazimizle bu işe talibiz’ dedi. Başkan Özkan proje ile ilgili düşündükleri bölgenin İkizce Mahallesi’nin arkasında bulunan Hürriyet Mahallesi olduğunu dile getirirken, burada tarıma elverişsiz 3 bin dönüm arazinin yer aldığını ve Bursa- Karacabey sınırında bulunduğunu vurguladı. 

BİR MİLYON KİŞİ

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, üniversite için düşünülen  bölgenin hemen yanı başında devasa bir OBS projesi olduğunu ve  bahsedilen bu alana 1 milyon kişinin yaşayabileceği bir merkez olabileceğini vurguladı. 

Diğer yandan üniversitenin sadece Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerine değil, Balıkesir, Bandırma ve Çanakkale’ye de hitap edebileceğine işaret eden Başkan Özkan ‘Kırsal mahallelerimizden olan Hürriyet, bölge olarak otoyol tamamlandığında İstanbul’a bir buçuk saat mesafede olacak. Bununla birlikte Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın’ın önerdiği ve bünyesinde bir de Tıp Fakültesi Hastanesinin bulunacağı devlet üniversitesi bu düşünceler ile değerlendirildiğinde Güney Marmara’nın hatta Ege Bölgesi’nin sağlık alanında faydalanacağı önemli bir yer olur. Üniversite’nin buraya kurulması halinde, Bursa’nın başta trafik olmak üzere yoğunluğunu alır’diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X