3 yaşından beri mehteran takımında

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde mehteran takımında yer alan 8 yaşındaki Hasan Kakaç Türkiye’nin en küçük sancaktarı olarak görev yapıyor. 3 yaşında mehteran takımına katılan Kakaç’ın babası ve kendisinden büyük ağabeyleri de mehteran takımında görev yapıyor

3 yaşından beri mehteran takımında

Bursa’nın Yenişehir İlçesinde belediye bünyesinde bulunan Yenişehir Osmanlı Mehteranı’nda sancaktar olarak görev yapan minik Hasan Kakaç, görenleri hayrete düşürüyor. 5 kişilik ailesinde 4 kişinin mehteranda görev yaptığını belirten baba Selami Kakaç, “En küçük oğlum Hasan 3 yaşından beri mehteranda. 8 yaşında sancaktar görevi yapıyor. Bunun yanı sıra davul ile bütün marşları çalıyor. Bende sancaktar olarak görev yapıyorum” dedi.

Baba Kakaç, diğer iki oğlunun ise Yenişehir Osmanlı Mehteranında görev yaptığını anlatarak, “Onlar da Trompetçi. Aile olarak Osmanlı tarihine karşı aşırı sevgimiz var. Bütün çocuklarım bu işi büyük bir sevgi ile yapıyorlar. Bugüne kadar Türkiye’nin birçok yerinde konser ve etkinliğe katıldık” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X