3 yıl dışarda çalışanlar için bedelli bin Euro

Meclis’te kabul edilen yeni kanun tasarısı ile yurt dışında 3 yıldan fazla çalışan, 38 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, bin euro ödeyerek askerlik yapabilecek.

3 yıl dışarda çalışanlar için bedelli bin Euro

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu, Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı kabul etti. Tasarıya göre, yurt dışında oturma veya çalışma izniyle en az 3 yıl süreyle bulunan Türk vatandaşları, 6 bin euro yerine bin euro ödeyerek askerlik yapmış sayılacak. Euronun Türk parası karşısındaki değerine göre yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için bedeli askerliğin fiyatı yaklaşık olarak 18 bin liradan, 3 bin liraya düşmüş oldu.

38 YAŞINI DOLDURANLAR

Bu kişiler, 38 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar durumlarını gösteren belgelerle birlikte konsolosluk aracılığıyla askerlik şubelerine başvuracak ve tek seferlik bin euro ödeyecek. Söz konusu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce dövizli askerlik hizmetinden yararlanmak üzere başvuranlar da bin euro ödeyecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X