30. Afrika Uluslar Kupası’nde heyecan sürüyor

2015 Afrika Uluslar Kupası’nda Kongo, Burkina Faso’yu 2-1, ev sahibi Ekvator Ginesi, Gabon’u 2-0 yendi.

30. Afrika Uluslar Kupası’nde heyecan sürüyor

Ekvator Ginesi’nde düzenlenen kupanın 9. gününde, A Grubu’nda 3. ve son maçlar oynandı.

 

Grup lideri Kongo, 3. hafta maçında Burkina Faso ile karşılaştı. Kongo, ilk yarısı golsüz sona eren karşılaşmanın 51. dakikasında Thievy Bifouma’nın golüyle 1-0 öne geçti. Rakibine 86. dakikada Aristide Bance’nin golüyle karşılık veren Burkina Faso, 1-1’lik eşitliği yakaladı. Bu gole 1 dakika sonra Fabrice N’Guessi Ondama ile cevap veren Kongo, mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

Günün diğer mücadelesinde Ekvator Ginesi, ikinci yarıda attığı gollerle Gabon’u geçmeyi başardı. Ekvator Ginesi, 55. dakikada penaltıdan Javier Balboa’nın ve 86. dakikada Iban Salvador Edu’nun kaydettiği gollerle karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçların ardından grupta 7 puana ulaşan Kongo lider, 5 puana sahip Ekvator Ginesi ise ikinci olarak adlarını çeyrek finale yazdırdı.

Şampiyonada yarın, B Grubu’nda Demokratik Kongo Cumhuriyeti-Tunus ve Yeşil Burun Adaları-Zambiya karşılaşmaları oynanacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X