30 kilometrelik kısmı bitti bile…

New York Times, Bulgaristan’ın kaçak sınır geçişlerinin önünü kesmek adına ‘sınıra duvar örme’ kararını hayata geçirdiğini yazdı. Tel örgülerden oluşan duvarın ilk 30 km’lik kısmının tamamlandı.

30 kilometrelik kısmı bitti bile…

Bundan yaklaşık 20 yıl önce Bulgaristan, vatandaşlarını içeride tutarak Türkiye’ye göç etmelerini önlemek için sınıra koyduğu tel örgüyü kaldırmıştı. Geçen yılların ardından şimdi yeniden dikenli teller örülüyor ancak bu kez Türkiye’den Bulgaristan’a göç edenleri engellemek için. İlk 30 kilometresi Eylül’de tamamlanan duvarın uzunluğunun 160 kilometre olması hedefleniyor.

Sınıra yerleştirilecek ek görevliler, sensörler ve diğer teknik bariyerler sayesinde güvenlik seviyesinin artırılması da plan  dahilinde.

Bulgaristan’ın sınır kasabası Harmanlı’da çoğunu Suriyelilerin oluşturduğu, yaklaşık bin 600 kişinin yaşadığı bir kamp bulunuyor. Yetkililer, havanın ısınmasıyla beraber ülkeye göç etmek isteyenlerin sayısında büyük bir artış yaşanmasını bekliyor.

Geçtiğimiz yıl Avrupa’ya karadan ve denizden 200 binden fazla mültecinin geçtiği belirtiliyor. Buna Avrupa’ya kaçak yolla geçip, tespit edilemeyen mülteci sayısı dahil değil.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X