30 yaş küçük kuma skandalı ülkeyi karıştırdı

Çeçen polis şefi, 17 yaşındaki kızı 2. eş aldı. Rusya ayağa kalktı. Evliliğe onay veren Çeçen lider Kadirov halkı düğüne davet etti.

30 yaş küçük kuma skandalı ülkeyi karıştırdı

Rusya’da 18 yaşından küçüklerin evlenmesi ve çok eşlilik yasak. Ancak Rus kanunlarıyla yönetilen Çeçenistan’da 47 yaşındaki polis şefinin 17 yaşındaki genç kızla yapacağı ikinci evlilik ortalığı ayağa kaldırdı.

 

Novaya Gazeta’nın haberine göre, Çeçenistan Devlet Başkanı Ramzan Kadirov’a yakın olan polis şefi Nazhuda Guchigova, lise sınavında gördüğü Luise Goylabiyeva ve ailesini tehditle evliliğe ikna etti. Rusya’da tepki çeken olay sonrası Kadirov Instagram hesabından aralarında büyük yaş farkı bulunan ünlü çiftlerin fotoğraflarına yer verdi ve Guchigova’ya destek çıktı. Kadirov mesajında, ünlü Rus yazar Aleksandr Puşkin’den alıntı yaptı ve “Tüm yaşlar için aşk” dedi.

Mayıs ayında çiftin nikâhının yapılacağını yazan gazete, Rus kanunlarının bizzat Kadirov tarafından çiğnendiğini yazdı. Aileden sorumlu Rus bakanlığı kendilerine bu yönde bir bilginin ulaşmadığını söylerken, Rus basınına konuşan gelin zorla evlendirildiği iddialarına karşı çıkarken, polis şefi evlenmek için Luise’nin 18 yaşına basmasını bekleyeceklerini açıkladı.

Tartışmalar sürerken Kadirov ikinci bombayı patlattı. Çiftin kalpli fotoğraflarını Instagram’dan paylaşan Kadirov düğünün gelin 18 yaşına basmadan 16 Mayıs’ta yapılacağını belirterek, tüm Çeçenistan’ı davet etti. Moskova yönetimi ise bu konudaki sessizliğini sürdürüyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X