300 personele hizmet içi eğitim

Osmangazi Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından 2015 yılı eğitim çalışmaları kapsamında planlanan mevzuat eğitim programı Soğanlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

300 personele hizmet içi eğitim

Türkiye Belediyeler Birliği’nin desteği ile gerçekleştirilen 2 günlük eğitim programının ilk gününde Zabıta Müdürlüğü personeli, İçişleri Bakanlığı Baş Kontrolörü Recep Demir tarafından Belediye Zabıta Yönetmeliği, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu ve Uygulaması, 9207 Sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Yönetmeliği ve Gürültü Yönetmeliği konularında bilgilendirildi. 

Zabıta Müdürlüğü personeli dışında, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Müdürlüğü personeline yönelik de gerçekleştirilen hizmet içi eğitim ve mevzuat bilgilendirme eğitimlerinin ikinci gününde ise İçişleri Bakanlığı Baş Kontrolörlerinden Sabahattin Karakaya, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa ilişkin eğitim verirken, genel katılıma yönelik olarak; 5393 Sayılı Belediye Kanunu eğitim başlığı ise, Keçiören Belediyesi Başkan Yardımcısı Nihat Yıldız tarafından anlatıldı.  Belediye personelinin mevzuat alanında günceli yakalama fırsatına kavuştuğu ve toplamda 300 personelin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim programı ile personele yönelik 2015 yılı eğitim hedefi olan kişi başı 10 saatlik eğitim hedefine de ulaşılmış oldu. 

Daha verimli ve kaliteli hizmet açısından, eğitimlerin vazgeçilmez bir gereklilik olduğuna dikkat çeken Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Gerek mevzuat, gerekse uygulama yönünden yaşanan yenilikleri, değişiklikleri takip etmek ve ayak uydurabilmek için, ilgili konularda yönetici ve personellerin bilgi, beceri ve olaylar karşısındaki tutumlarını geliştirmek gerekiyor. Bu tür eğitim çalışmalarını eksikliklerimizi giderebilmek için bir fırsat olarak değerlendiriyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X