30,2 milyar dolarlık tasarruf hedefi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2033’e kadar Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı ile 30,2 milyar dolar tasarruf sağlanacağını söyledi.

30,2 milyar dolarlık tasarruf hedefi

Albayrak, İstanbul’da, 9. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nın açılışında, Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı’na ilişkin sunum gerçekleştirdi. Türkiye’nin enerji kaynakları açısından zengin bir ülke olmadığını belirterek şunları kaydetti: ”2023’e kadar 10,9 milyar dolarlık bir yatırım söz konusu.

Kaynaklarımızı olabildiğince az kullanıp daha rekabetçi bir özel sektöre kavuşmak bizim için çok önemli ki, bu süreç kazan-kazan olsun. Bu, 23 milyon ton petrol eş değeri enerji tasarrufu ve birincil enerji tüketiminin yüzde 14’üne varan tasarruf ile 66,6 milyon ton karbon salımı azaltımı anlamına geliyor.

Burada 2023’e kadar 20 bin istihdam yaratılacak ve 4,2 milyar dolarlık bir enerji santrali yatırımı yapma zorunluluğundan da kurtulacağız. Böylece Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı ile 2033’e kadar toplamda 30,2 milyar dolarlık bir tasarruf miktarı ortaya çıkacak.”

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X