316 tıp öğrencisine askeri hekimlik şansı

Çeşitli üniversitelerinde tıp eğitimi alan öğrencilere askeri hekim olma yolu açıldı. İlk etapta taban puan aranmayan yatay geçiş ile 316 öğrenci alımı için kontenjan hazır.

316 tıp öğrencisine askeri hekimlik şansı

669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin (GATA) akademi ve eğitim misyonu Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne devredilmişti. Üniversite, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın askeri hekim ihtiyacını karşılamak üzere tıp fakültelerinden yatay geçişle 316 öğrenciyi bünyesine katacağını duyurdu.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, konuyla ilişkin yaptığı açıklamada, şunları ifade etti: “2017-2018 dönemi için Gülhane Tıp Fakültesi 2, 3, 4 ve 5. sınıflara her sınıf için 65 erkek ve 14 bayan öğrenciyi yatay geçişle alacağız. Devletimiz onların tüm ihtiyaçlarını (yurt, yemek, kitap, kıyafet vb…) karşılayacaktır. Öğrencilere eğitimleri süresince kullanabilecekleri dizüstü bilgisayarlar ve öğrenci harçlığı verilecektir. Mezun oldukları zamanda üniformalı subay hekim olarak Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığının ihtiyaçları doğrultusunda, kıtalarda hizmet yapacaklar.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X