32 adrese eş zamanlı operasyon: 29 gözaltı

İstanbul’da terör örgütü PKK’ya yönelik, 15 ilçede düzenlenen helikopter destekli operasyonda, 9’u avukat 29 kişi gözaltına alındı.

32 adrese eş zamanlı operasyon: 29 gözaltı

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütü PKK’ya yönelik özel harekat ve polis helikopteri desteğiyle 15 ilçedeki 32 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.

Bu çerçevede, haklarında gözaltı ve yakalama kararı bulunan 12’si avukat, 49 şüpheliden 9’u avukat, 24 kişi gözaltına alındı.

Ankara’daki terör saldırısının failinin avukatı gözaltında

Tutuklu Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAD) adı altında örgütsel faaliyet yürüttükleri iddia edilen şahıslara yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan Hüseyin B’nin, 13 Mart’ta Ankara’daki saldırının faili Seher Çağla Demir ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon kapsamında tutuklanan torunu Heja Türk’ün de avukatlığını yaptığı belirtildi. 

Şüpheli avukatlardan bazılarının, çeşitli eylemlere ilişkin yargılanan müvekkillerini, terör örgütünün dağ kadrosuna katılmaya teşvik ettiği de öne sürüldü.

Şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü. 

5 ilde 5 kişi gözaltına alındı

Öte yandan, operasyon kapsamında Batman, Antalya, Tunceli, İzmir ve Sakarya’da da birer kişi gözaltına alındı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X