33 yıllık eşine böbreğini verdi

Gaziantep’te, şehirlerarası otobüs şoförlüğü yapan Yusuf Yüce’nin böbreği, 33 yıllık eşine nakledildi.

33 yıllık eşine böbreğini verdi

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yaşayan Sebahat Yüce (53), 6 yıl önce ağız kuruluğu şikayetiyle gittiği sağlık kurumunda yapılan tahliller sonucu, şeker hastalığına bağlı olarak böbreğinin iflas ettiğini öğrendi.

 

Yüce’nin, ilaç tedavisine başlanmasına rağmen sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine çocukları ve eşi Yusuf Yüce (57), böbrek bağışında bulunmak istedi.

 

Dokuların uyması üzerine özel bir hastanenin Organ Nakli Merkezi’nde gerçekleştirilen operasyonla, Yusuf Yüce’nin böbreğinin birisi, 33 yıllık eşi Sebahat Yüce’ye nakledildi. 

 

Nakille sağlığına kavuşan Yüce, “Şu anda eşim de ben de gayet sağlıklıyız. Eşimden Allah razı olsun. Onun sayesinde sağlığıma kavuştum” ifadelerini kullandı.

 

Herkesi organ bağışında bulunmaya davet eden Yüce, hastane çalışanlarına da gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

 

Şehirlerarası otobüs şoförlüğü yapan Yusuf Yüce ise eşinin böbrek hastası olduğunu öğrendiğinde çok üzüldüğünü, sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine böbreğini vermek istediğini belirtti.

 

Başarılı bir operasyonla böbrek naklinin gerçekleştirildiğini kaydeden Yüce, “Eşim benim için değerli. Başka ne yapabilirdim ki” ifadesinde bulundu.

 

Hastanenin organ nakli merkezi sorumlusu Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu da eşler arasındaki dayanışmanın herkese örnek olması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

 

“Bir ömrü paylaşmak üzere bir araya gelen insanlar,  ‘hastalıkta, sağlıkta’ diyerek iyi ve kötü günlerinde birbirlerine destek oluyor. Biz de hastane olarak eşlerin bu dayanışmasına tıbbi katkı sağladık.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X