34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Salnur gözaltında

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Salnur, FETÖ’nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı

34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Salnur gözaltında

Hakkari’de Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili bir tuğgeneral gözaltına alındı.

 

Alınan bilgiye göre, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Şemdinli ilçesindeki 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Salnur gözaltına alındı.

 

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Salnur, ifade işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürüldü.

 

Kentte gözaltı sayısı 13’e yükseldi

 

Soruşturma kapsamında Hakkari’de şimdiye kadar aralarında bir tümgeneral ve beş tuğgeneralin bulunduğu 13 asker gözaltına alındı.

 

Gözaltına alınan şüpheliler arasında Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Cihat Erdoğan, Bolu 2. Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Kayseri Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın ve Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Salnur yer alıyor.

 

Kentte ayrıca İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Demiray Demirci, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Mehmet Sezgin, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığı Kavuşak Üs Bölgesi Komutanı Albay Çetin Öğüt, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Emrah Şimşek, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli Piyade Kurmay Yarbay Şükrü Acar, Piyade Yüzbaşı Ersin Durur ve Piyade Yüzbaşı Celal Kiper hakkında da gözaltı işlemi yapılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X