345 milyon dolarlık ihracat

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından hızlı bir gelişim içinde olan plastik ev ve mutfak eşyaları sektörüne katkı sağlamak amacıyla 13-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında ‘Plastik Ev ve Mutfak Eşyaları Sektörü Gelece

345 milyon dolarlık ihracat

Sektörün hedeflerine ulaşması için bir yol haritası çıkarmak amacıyla düzenlenen çalıştayda sektörün karşı karşıya kaldığı sorunlar için çözüm önerileri de görüşüldü. İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, çalıştayın sektörü geliştirecek stratejilerin belirlenmesi açısından kritik bir önem taşıdığını söyledi. Plastik ev ve mutfak eşyaları sektörünün hızlı bir gelişim sürecinden geçtiğini ifade eden Akyüz, ”Özellikle tasarım ve markalaşma konusunda firmalarımız iyi bir noktaya ulaştı.

Yurt dışı pazarlama konusunda da ciddi bir tecrübeye sahipler. Önceden sadece yakın pazarlara ürünlerini pazarlayan Türk firmalarımızın ürünlerini artık Güney Amerika’dan Çin’e kadar çok çeşitli pazarlarda görebilmeniz mümkün. Plastik ev ve mutfak eşyaları sektörünün toplam ihracatı 2014 yılında yaklaşık 395 milyon dolar olarak gerçekleşti. Geride bıraktığımız yıl ihracatı 345 milyon dolar oldu. Tüm bu olumlu tabloya rağmen sektörümüzün önünde mücadele etmesi gereken sorunlar da var. Bu çalıştay sektör ile ilgili eksiklerin tespiti ve yapılması gerekenlerin belirlenmesi açısından oldukça verimli oldu’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X