35 günlük Belinay bebek ihmal sonucu mu öldü?

Bahçelievler’de, nefes darlığı ve solunum güçlüğü tanısıyla özel bir hastaneye sevk edilen 35 günlük Belinay bebek, hastanede hayatını kaybetti.

35 günlük Belinay bebek ihmal sonucu mu öldü?

Minik Belinay’ın babası Mehmet Eren, bebeğinin ölümünden hastaneyi sorumlu tuttu. Hastane yönetimi ise Belinay bebeğin kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’ndan çıkacak raporun beklenmesi gerektiğini belirtti.

Baba Mehmet Eren ile anne Seda Eren, 35 günlük bebekleri Belinay’ı yüksek ateş şikayetiyle önce Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirdi. Burada yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı gerekçesiyle, minik bebek Bahçelievler’deki özel bir hastaneye sevk edildi. 21 Şubat’tan bu yana yoğun bakımda tedavi gören minik Belinay, akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

“ANNESİ SÜTÜNÜ SAĞIYORDU, BEN HASTANEYE GETİRİYORDUM”

Bebeklerinin ölümünden hastaneyi sorumlu tutan baba Mehmet Eren, hastane yetkililerinden şikayetçi olduklarını söyledi. Acılı baba, “Geçen Cuma akşamı ateşi çıkmıştı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdük. Orada yer olmadığı gerekçesiyle bu hastaneye sevk edildi. 3 gün boyunca bu hastanede kaldı. Annesi sütünü sağıyordu, ben de bebek beslensin diye hastaneye getiriyordum. Salı günü hastaneden aradılar, imzalamam gereken evraklar olduğunu söylediler. Geldiğimde, bana bebeğimin ciğerlerinin su aldığı ve iflas ettiği, kalbinin de durduğu söylendi” dedi.

“İHMAL OLDUĞUNU KABUL ETTİLER”

Olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Mehmet Eren, “Görevli doktor zaten o anda burada bulunan doktorların ihmali olduğunu söyledi. Mama yerken kusmuş, o sırada mama ciğerlerine kadar ulaşmış. Burada ihmal var. Hastane yönetimi de zaten bunu itiraf ediyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.

“ADALETE SIĞINIYORUZ”

Belinay’ın amcası Ferdi Eren de, “Biz adalete sığınıyoruz. Suçlu kimse cezası verilsin. Burada bebeğimiz ihmal edilmiştir. Biz mağduruz. Hastane yönetimi zaten ihmal olduğunu kabul etti” diye konuştu.

HASTANE BAŞHEKİMİ AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan, minik Belinay’ın ölümüyle ilgili hastanenin Başhekimi Op. Dr. Sarper Işıksel gazetecilere açıklamalarda bulundu. Belinay’ın kesin ölüm sebebinin tespit edilmesi için otopsi raporunun beklenmesi gerektiğini belirten Işıksel, “Hasta sahiplerinin acısını çok iyi anlıyorum. Onlara sonsuz da hak veriyorum. Çok ciddi etik anlamda baskı altındayız. Ekip olarak bunun rahatsızlığını hissediyoruz” dedi.

“BRONŞİOLİT TANISIYLA TAKİP EDİLİYORDU”

Belinay bebeğin nefes darlığı ve solunum güçlüğü tanısıyla hastanede tedavi altında olduğunu anlatan Op. Dr. Işıksel, “Bu hastamız maalesef 35 günlük bir bebek. Bir başka devlet hastanesinden yoğun bakımımıza sevk edilen ve 21 Şubat’tan beri Bronşiolit (nefes darlığı ve solunum güçlüğü) tanısıyla takip edilmekte olan bir hastamızdı. Dün sabah itibariyle maalesef doktorumuz hasta kontrolündeyken bebeğimizde bir kalp durması tespit ediyor. 2 günlük mücadelemizi de kaybediyoruz. Bugün bebeğimiz maalesef vefat etti. Çok üzgünüz. Bu saatten sonra adli tabipliği yanıltmamak için konuşmayı çok uygun görmüyoruz” dedi.

“OTOPSİ SONUCUNU BEKLEYECEĞİZ”

Ailenin, Belinay bebeğin ölümünde hastanenin ihmali olduğu iddiasına ise Işıksel, “Hasta sahiplerinin yüreğine ateş düşmüştür. Tabii ki söyleyecekler. Bizim kadromuzun da bir takım söylediği şeyler var. Ancak kimin doğru söylediğini bu aşamada söyleyebilmemiz çok doğru değil, mümkün de değil. Bu adli tabipliği tamamen yanıltmak olur. Adli tabiplik bebeğe otopsi uygulayacak. Bu otopsi sonucunda gerçeği söyleyecektir. Hep beraber bunu bekleyeceğiz. Ben o insanlara söz verdim. O insanlara her türlü yardımı yapmaya çalışacağım. Çok canlarının yandığını biliyorum” ifadelerini kullandı.

Minik Belinay’ın cenazesi, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

HASTANEDEN YAZILI AÇIKLAMA

Bu arada, bebeğin hayatını kaybettiği Medicana Bahçelievler Hastanesi’nden de yazılı açıklama yapıldı. Başhekimlik(ten yapılan açıklamada şöyle denildi: 

“Bir devlet hastanesinden, hastanemize transfer edilen bebek Belinay EREN, ‘Bronşiolit’ tanısı ile hastanemizin bebek yoğun bakım ünitesinde 21.02.2015 tarihinden itibaren takip edilmekteydi. 24.02.2015 sabahı doktor viziti sırasında bebeğin kalp durması tespit edilmiştir. İki günlük yoğun tedavi sürecinde tüm müdahalelere rağmen bebek tepki vermemiş olup 25.02.2015 tarihi saat 17.20 itibari ile ex olmuştur. Konu, adli tıp kurumuna sevk edilmiş olup, sonucu tarafımızdan titizlikle takip edilmektedir. Bebeğimizin yakınlarının acılarını yürekten paylaşıyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X