3,5 milyon Arap turist bekleniyor

Arap Türk İşadamları Derneği (ARTİAD) Başkanı Cemalettin Kerim, Türkiye’ye 2017 yılında 3,5 milyon Arap turistin gelmesini beklediklerini söyledi.

3,5 milyon Arap turist bekleniyor

Kerim, son 3 yılda Türkiye’ye 7 milyon Arap turistin geldiğini ve Arap ülkelerinin artık Türkiye’yi çok yakından tanıdığını belirtti. 

Arap ülkelerinin gerek dizilerden gerek üst makam ziyaretlerinden, ayrıca hac, umre, Kudüs ziyaretleri ve iş dünyasının ilişkilerinden dolayı Türkiye’yi yakından takip ettiklerini kaydeden Kerim, alım heyetlerinin de sürekli Türkiye’ye getirildiğini ve fuarlar yapıldığını ifade etti. 

Kerim, ”Türk Hava Yolları’nın (THY) sponsorlukları ile sürekli reklamlarının dönmesi, sefer sayısının yüksek olması çok önemli etken oluşturuyor. Eskiden böyle bir çalışma ve imkan yoktu. Çok şükür şu anda her yere direkt uçuşlar mevcut. Bu durum ilişkileri de destekliyor. Şu anda ne yapılırsa yapılsın, Arap dünyası Türkiye’yi destekliyor” dedi.

KDV muafiyeti ve yatırım yapanlara vatandaşlık hakkının verilmesi gibi teşviklerin ardından Arapların Türkiye’de binlerce ev satın aldığını hatırlatan Kerim, çok büyük yatırımcıların paralarını Türkiye’ye getirdiklerine işaret ederek, ”Mesela Yemen’in Sabancısı El Ahmar Türkiye’de yaşıyor. Buraya yerleşti ve yatırımlarını buraya yapıyor. Ayrıca, Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) El Emaar, Suudi Arabistan’dan El Zamil, Katar’dan Retaj gibi büyük iş adamlarının rotası şu anda Türkiye” diye konuştu.

3 BİN DOLAR HARCIYORLAR

Arapların Türkiye’de yatırıma gayrimenkulden başladıklarını ancak şu anda yatırımcılarını yeni alanlara yönlendirdiklerini vurgulayan Kerim, 2007- 2016 yıllarında sermayenin yüzde 38’inin Arap ülkelerinden geldiğine dikkat çekti. Cemalettin Kerim, ”Türkiye’ye 2017 yılında 3,5 milyon Arap turistin gelmesini bekliyoruz. Ortalama Batılı bir aile geldiğinde 700 dolar harcarken Arap bir aile 3 bin dolar harcıyor. Yani geldiklerinde rahat yaşamak istiyorlar. Bu da 5 katı harcama demek oluyor” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X