‘3,5 senedir cenazelerin gelmediği bir süreç yaşamıştık’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Ankara’nın Altındağ ilçesinde inşa edilen Diriliş Camii açılışına katıldı. Burada konuşma yapan Arınç, son günlerde gelen şehit haberleriyle acılar yaşadıklarını ifade etti.

‘3,5 senedir cenazelerin gelmediği bir süreç yaşamıştık’

Arınç, “3, 3,5 senedir belli bir çözüm süreci kapsamında artık polislerin, askerlerimizin acılarının duyulmadığı, cenazelerinin gelmediği bir süreç yaşamıştık. Fakat ne var ki bu süreci yine eşkıya, yine terör örgütü bitirdi. Alçakça saldırılarla askerimizi, polisimizi katletmeye başladı. Hükümetimiz de kendisinin bir görev olarak bildiği bu mücadeleyi yeniden daha kapsamlı olarak başlattı. Teröristle mücadele ediyoruz. Polisimizin, masum vatandaşımızın, askerimizin hayatına alçakça tasallut eden hainlere karşı bazen uçaklarımızla, bazen toplarımızla, bazen askeri timlerimizle, bazen özel harekatçılarla, istihbarat gücümüzle mücadele ediyoruz. Bu mücadelede başarılıyız. Ancak görüyorsunuz ki askerimizin, polisimizin karşısına mertçe çıkamayan bu hainler kalleşçe pusular kurmayı, masum insanları evinde uyurken, telefon kulübesinde telefon ederken veya eşiyle birlikte yemeğe giderken arkasından dolanarak kahpece, alçakça şehit ediyorlar.” ifadelerini kullandı. 

Ülkenin bekası için terörle ve teröristle mücadele devam edeceklerini kaydeden Arınç, şunları söyledi: “Bunu en akıllı biçimde yapacağız. Elbette bugüne kadar yaptıklarımızı bundan sonra yurt içinde ve dışında sürdürmeye kararlıyız. Gayri nizami bir savaş var. Eğer savaş demezseniz, yüksek yoğunluklu bir çatışma var. Hangisini kullanırsanız kullanın. Burada asimetrik bir savaştan yani kuralları, gücü belli olan savaştan bahsetmiyoruz. Konvansiyonel silahlar kullanılmıyor. Bizim askerimiz asker, polisimiz polis ama onlar bazen kadın kıyafetinde bazen yerel kıyafetlerle saklanarak, pusu kurarak bizim güvenlik güçlerimizi maalesef alçakça katletmeye çalışıyorlar. İnşallah bu mücadelede başarılı olacağız. Moralinizi bozmayın, üzüntü hepimizin üzüntüsüdür. Terör örgütleri ve eylemcileri bundan memnun olurlar. O yüzden şehitlerimizin cenazeleri kalkarken dahi , kadınımızın, erkeğimizin asil duruşuna hepimiz saygı gösterelim. Bundan istifade etmek isteyen rantçılara da fırsat vermeyelim.”

“AMA BAZEN OLACAK OLUYOR ENGELLEYEMİYORUZ”

Bölgede binlerce insanın yaşadığını ve her birinin başına polis ve jandarma dikmenin mümkün olmayacağını söyleyen Arınç, “Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı olarak söylüyorum. Aklınıza ne gelirse, fikrinize ne düşerse hepsini fazlasıyla yapıyoruz. Ama bazen olacak oluyor engelleyemiyoruz. Hadise olmuşsa ya yakalamak adaletin önüne çıkarmak veya bir çatışmaya girilmişse canlarına okumak da görevimiz. Ama bizim amacımız insanları öldürmek değil, insanları yok etmek değil, bu ülkenin güvenliğini tehlikeye atmak değil. Terör örgütlerinin eylemlerine fırsat vermemek. Sadece bu örgütlere değil bu örgütlere destek olan alçak ellerin de kırılması mümkün olacaktır.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X