35. Uluslararası Hitit Fuar Ve Festivali İptal Edildi

Çorum Belediyesi, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde dün düzenlenen saldırının ardından 35. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali etkinliklerini iptal etti….

35. Uluslararası Hitit Fuar Ve Festivali İptal Edildi

Çorum Belediyesi, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde dün düzenlenen saldırının ardından 35. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali etkinliklerini iptal etti. 34 yıldır aralıksız olarak devam eden Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali’nin saldırı nedeniyle tüm konser ve eğlencelerin iptal edildiğini açıklayan Çorum Belediyesi, bugün de festivali programının tamamını iptal ettiklerini duyurdu. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptığı açıklamada Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle 22 Temmuz’da başlayacak olan Hitit Fuar ve Festivali’nin yapılmayacağını belirtti. Saldırının tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da da üzüntüyle karşılandığının ifade eden Külcü, “Suruç’ta meydana gelen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı Türkiye’nin birlik ve beraberliğine yönelik bir saldırıdır. Türkiye’deki huzur ve barış ortamını çekemeyenler her fırsatta ülkemiz üzerinde oyunlar oynamaktadırlar. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Hangi din, ırk ve mezhepten olursa olsun bu saldırıyı yapanları lanetliyoruz.” dedi. Başkan Külcü, ayrıca festival etkinliklerinin iptal edilmesi nedeniyle Çorum halkından anlayış beklediklerini kaydederek saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X