35 yıl önce sattığı arabanın borcu geldi

Kırşehir`de 35 yıl önce sattığı ve şu anda hurdaya çıkan arabasının, fenni muayene yazısı ve 547 liralık vergi borcu gelen Mustafa Beçiroğlu, büyük şaşkınlık yaşarken, şimdi sorunu çözmek için uğraşıyor.

35 yıl önce sattığı arabanın borcu geldi
SEYİT GÜNDOĞAN
 
Bursa’da yaşayan 68 yaşındaki emekli bankacı Mustafa Biçeroğlu, 1978 yılında Urfa’dan aldığı 1975 model murat 124 marka arabasını, ayni yıl tayin olduğu Kırşehir’in Kaman ilçesinde 1979 yılında sattığını ifade etti. 10 yıl Kaman’da görev yaptıktan sonra sırasıyla önce Mersin’e, sonra Ağrı Doğubeyazıt’ ve son olarak da Orhangazi’de görev yaptığını belirten Biçeroğlu, emekli olduktan sonr da Bursa’ya yerleştiğini söyledi.
 
Yaklaşık 6 ay önce Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 35 yıl önce sattığı aracıyla ilgili ‘Trafik muayenesini yaptırın ve trafik sigortasını ödeyin’ şelinde bir yazı geldğini kaydeden Biçeroğlu, arabayı 35 yıl önce sattığı bir yanlışlık vardır diye üzerinde pek durmamış.
 
547 LİRALIK BORÇ GELDİ
 
Ancak geçen hafta Gelirler Genel Müdürlüğü’nden ‘Borcunuz var, gelin yapılandırın’ diye gelen bir yazı karşısında adeta şok olduğunu vurgulayan Biçeroğlu, “Urfa Vergi Dairesi’yle görüştüm ve 63 AP 300 plakalı bir araçla ilgili 547 liralık bir borç gözüküyor dediler. Ben bu arabayı 35 yıl önce sattığımı söyledim ancak ‘bu aracı trafikten sildireceksiniz başka bir çaresi yok’ dediler. Acemler Trafik Tescil Müdürlüğü’ne gittim. Önce Urfa’ya gideceksin halledeceksin dediler. Ancak gitmemin mümkün olmadığını söyleyince sağolsun arkadaşlar bana yardımcı olacaklarını söylediler. Arabanın izini bulmuşlar, trafikten silecekler. Cezayı ödeyecek miyim ödemeyecek miyim bilmiyorum. Ödeyeyim üzerimden kalksın istiyorum ama ödeyince her yıl vergi gelecek. 35 yıl önce sattığım artık benim olmayan bir arabanın ve hurdaya çıkmış arabanın vergisi geliyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Acemler Trafik Tescil Müdürlüğü’nden hayırlı bir haber bekliyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X