350 çocuğa savaş eğitimi

BM Acil Durumlar Koordinatörü Valerie Amos, dünya genelinde yerlerinden edilen her beş kişiden birinin Suriyeli olduğunu söyledi.

350 çocuğa savaş eğitimi

Amos BM Güvenlik Konseyi’ne verdiği brifingde, 7.6 milyondan fazla Suriyelinin ülke içinde yerlerinden edildiğini, 3 milyondan fazlasının da komşu ülkelere sığındığını bildirdi. 

Ülkede çocukların maruz kaldığı koşullara da değinen Amos, 5.6 milyon Suriyeli çocuğun acil yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Çocukların işkence ve cinsel saldırlara maruz kaldıklarını, öldürüldüklerini anlatan Amos, çocukların savaşmaya zorlandığını da belirterek, ‘Raporlara göre, Rakka’da askeri kampta aralarında beş yaşındakilerin de yer aldığı 350 çocuğa savaş eğitimi verildi’ diye konuştu.

Kentlerdeki kuşatmaların da devam ettiğini kaydeden Amos, 185 bin kişinin hükümet kontrolündeki bölgelerde 26 bin 500’ünün ise muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde mahsur kaldığını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X