375 hayvan sahiplendirildi

Osmangazi Belediyesi tarafından 2007 yılında hizmete açılan Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, sokaklardan toplandıktan sonra kısırlaştırılan, aşı ve tedavisi yapılan hayvanların bir kısmını doğal ortamlarına bırakırken 2015 yılı içerisinde

375 hayvan sahiplendirildi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Hamitler Mahallesi’nde 114 dönümlük arazi üzerine kurulan barınakta 2 tanesi doktor olmak üzere toplam 6 veteriner hekim, 3 veteriner teknikeri ile birlikte idari personel ve yardımcı personelin de içinde bulunduğu 50 kişilik ekip tarafından hayvanlar için ideal hizmetleri verdiklerini söyledi.

 

Osmangazi Belediyesi olarak sokak hayvanlarının sağlığı ve bakımı için ne gerekiyorsa yaptıklarını ancak hayvanlar için en güzelinin sıcak bir yuvaya kavuşmak olduğunu ifade eden Başkan Dündar, hayvanseverleri pet shoplardan satın almak yerine barınaklardan ücretsiz olarak hayvan sahiplenmeye davet etti. Barınağa gelen vatandaşların hayvan sahibi olması için her türlü kolaylığı sağladıklarını kaydeden Başkan Dündar, sahiplendirme aşamasından sonra hayvanların bakım ve tedavileri konusunda da destek verildiğini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X