38 ton atık pil toplandı

Osmangazi Belediyesi, 2008 yılından bu yana düzenlediği çeşitli kampanya ve yarışmalar ile 38 bin 486 kilogram atık pil topladı.

38 ton atık pil toplandı

Osmangazi Belediyesi, 25569 Sayılı Atık Piller ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği gereği atık pillerin ve bataryaların insan sağlığı ve çevreye zarar verecek şekilde doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesinin önlenmesine yönelik çalışmaları büyük bir titizlikle yürütüyor. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla Osmangazi Belediyesi tarafından ilçe sınırları içerisindeki farklı noktalara 1189 atık pil kutusu dağıtıldı. 8 yıldır atık pillerin toplanması için düzenlenen kampanyalar ve yarışmalar kapsamında ise 38 bin 486 kilogram atık pil toplanarak bertaraf edildi. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Piller çöpe atıldığı zaman yapılarındaki tehlikeli kimyasal maddeler açığa çıkarak toprağa ve yer altı sularına karışmaktadır. Besin zinciri yoluyla insan vücuduna ulaşan civa, kurşun ve kadmiyum gibi metaller kanser, böbrek, karaciğer hastalıklarına neden olabilir. Bu yüzden atık pillerin çöplerden ayrı toplanması gerekmektedir. Osmangazi Belediyesi olarak atık pillerin doğaya karışmadan toplanması için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Gelecek nesillere bugünden daha yeşil ve yaşanabilir bir Bursa bırakmanın gayreti için içerisindeyiz. Başarılı olabilmek için herkesin desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X