3’ü doktor 11 sanığa Yargıtay şoku!

‘Sahte protez’ davasında yüksek mahkeme son sözünü söyledi. 3’ü doktor 11 sanığın cezası onandı.

3’ü doktor 11 sanığa Yargıtay şoku!

Bursa’da sahte protezle gerçekleştirilen sağlıktaki büyük vurgunu, ilk kez OLAY duyurmuştu. 27 Mart 2007 tarihinde Olay Gazetesi’nin manşetinde yer alan haberde, SGK müfettişleri 2004-2006 yılları arasındaki faturaları incelediğinde ‘ilgisiz hastalara protez takılmış’ gibi gösterilerek devlet kurumunun büyük zarara uğratıldığı ortaya çıkmıştı.

31 KİŞİ YARGILANDI

Bu iddialar operasyona dönüşünce, sağlam kişilere protez takılmış gibi evrak düzenleyip devlet kurumunu 2 milyon lira zarara uğrattıkları öne sürülen ve aralarında firma sahiplerinin de bulunduğu 12’si doktor 31 kişi hakkında dava açılmıştı.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma sonunda ise ‘Sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık’la suçlanan bu kişilerden bazılarına hapis cezaları çıkmıştı. 10 yıl önce açılan davanın Yargıtay aşaması da sonuçlandı.

11 SANIK İÇİN ONAMA

Mahkeme, medikal firma sahipleri A.S., A.R.C., B.G., Ş.K., E.Y., E.G., N.F.T. ve D.K. hakkında  ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘resmi evrakta sahtecilik’ suçundan 7 yıl 10’ar ay hapis ve adli para cezası vermişti. Mahkeme ayrıca uzman doktorlar Y.Y., Ö.Y. ve F.S.’yi ise ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan 3’er yıl 1’er ay hapse mahkûm etmişti. Karara ilişkin temyiz incelemesini yapan Yargıtay 11. Ceza Dairesi verilen cezaları onadı.

Yargıtay kararının geçtiğimiz haftalarda taraflara da ulaştırıldığı edinilen bilgiler arasında. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X