4 Arap ülkesinden ‘Katar’ açıklaması

Katar, Körfez ülkelerinin taleplerine resmen olumsuz yanıt verdi.

4 Arap ülkesinden ‘Katar’ açıklaması

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn, Katar’ın kararından üzüntü duyduklarını bildirdi. Suudi Dışişleri Bakanı, “Katar’a siyasi ve ekonomik ambargolar sürecek. Katar’a karşı yeni adımlar uygun zamanda atılacak. Umarız Türkiye tarafsız kalır” dedi.

Dört ülkenin hazırladığı ortak açıklamayı Mısır Dışişleri Bakanı duyurdu. Açıklamada “Katar’ın doğru yolu bulacağını umuyoruz” denildi. Ambargo kararının Katar’ın sürekli diğer Arap ülkelerinin içişlerine karışmasından dolayı alındığı belirtildi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, “Politikalarını değiştirmediği sürece Katar’a siyasi ve ekonomik ambargolar sürecek” dedi. Suudi Dışişleri Bakanı, taleplerine olumsuz yanıt veren Katar’a karşı atılacak yeni adımların uluslararası hukuka uygun olacağının da altını çizdi, “Bu adımlar uygun zamanda atılacak”dedi.

​Katar Dışişleri Bakanı El Sani ise Londra’da doha yönetimine yönelik ablukayı ‘Açık bir saldırganlık ve hakaret’ olarak niteledi. Katar’a verilen listede talep edilenler arasında Türkiye’nin Katar’daki askeri üssünün ve El Cezire televizyon kanalının kapatılması da yer 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X