4 bin 500 dönüm mahsul sular altında kaldı

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Marmaracık Köyünde DSİ’nin sulama kanalları tıkalı olduğu için ekilen 4 bin 500 dönüm mahsul sular altında kaldı. Buna aşırı yağışlar da eklenince tahliye edilemeyen sular üreticiyi kara kara düşündürüyor.

4 bin 500 dönüm mahsul sular altında kaldı

Marmaracık Köyünde, yaklaşık 4 bin 500 dönümlük ekili alanlar sular altında kaldı. Bu arazilerin içinde slajlık mısır, kuru fasulye ve ay çekirdeği bulunuyor.

 

4 bin 500 dönüm arazinin sular altında kalmasından dolayı köylüler, yaklaşık 5 milyon liralık zararlarının olduğunu söyledi.

 

Çiftçilik yapan Ramazan Abi, “Yaptığımız üretim ortada. Ne sulayabiliyoruz ne ekebiliyoruz, ne de sürebiliyoruz. Kanallar çamur ve çöp dolu. DSİ kanalları açmıyor. Aktarma pompa istasyonları yapıldı, onu çalıştıran yok. Kanallar pis olduğu için çalışsa da su gitmiyor. Ektiğimiz alanlar suyun içinde olmuyor. Biz bu çiftçiliği bırakalım mı? Ne yapalım, bizlere yardım etsinler. Böyle çiftçilik olmuyor ne masrafımızı alabiliyoruz nede alın terimizi” dedi.

Arif Hikmet Erken ise, “Bizim bu alanlarda geçen sene kış ve yaz döneminde biçemediğimiz hasat nedeniyle zararımız 250 bin lira civarında. Buna harcadığımız emek ve sermayeyi de eklediğinizde maliyetler 2 katına çıkıyor. Çok zor durumdayız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X