4/C`yi tercih süresi 2 yıla çıkıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, özelleştirilen kurumlarda çalışanların aynı işyerinde çalışmaya devam etme ya da kamuda 4/C statüsünde çalışmayı tercih etme süresinin 6 aydan 2 yıla çıkarılacağını bildirdi.

4/C`yi tercih süresi 2 yıla çıkıyor
‘Gerekli düzenlemeyi, Bakanlar Kurulu kararının yayınlanması için Başbakanlığa göndermiş bulunuyoruz’ diyen Çelik, söz engelli istihdamına getirdi. İlk kez 2014’te uygulanan çalışmayla 1 Aralık’ta İŞKUR bünyesinde alınan karar neticesinde engelli istihdamını gerçekleştirmeyen iş yerlerine ceza kesilmeye başladığını hatırlatan Çelik, bunun sonucunda 59 milyon liralık bir kaynağın ortaya çıktığını vurguladı.
 
ASGARİ ÜCRET MARATONU BAŞLADI
 
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2015’te geçerli olacak rakamı belirlemek için dün toplandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığını yaptığı toplantıya, 5’i işçi, 5’i işveren, 5’i de devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişi katıldı. Komisyonda işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını TİSK temsil ediyor. Beklendiği gibi ilk toplantıdan bir sonuç çıkmadı, taraflar, 17 Aralık’ta bir kez daha bir araya gelecek. Hükümet, 2015 yılı programında, asgari ücrette yılın ilk ve ikinci 6 ayı için yüzde 3’er artış planlandığına yer vermişti. Asgari ücret, halen net 891 lira 3 kuruş olarak uygulanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X