4 eski bakan hakkında suç duyurusu

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), dokunulmazlıkları kalkan eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkında soruşturma başlatılması için suç duyurusunda bulundu.

4 eski bakan hakkında suç duyurusu

Dilekçede 4 eski bakanın ‘Suç işlemek için örgüt kurmak’, ‘Zimmet’, ‘İrtikap’ ve ‘Görevi kötüye kullanma’ suçlarından yargılanmaları istendi.

HKP üyesi bir grup, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nın karşısındaki meydanda bir araya gelerek, ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’ sloganları atarak, parti bayrakları açtı. Grup adına basın açıklaması yapan HKP İstanbul İl Başkanı Avukat Pınar Akbina, ’25. Dönem Milletvekilliğiyle birlikte adı geçen dört şüpheli hakkında cezai soruşturma yapılmasında hiçbir engel kalmamıştır. İşte bizler bu nedenle cezai dokunulmazlıkları kalkan 4 şüpheli hakkında Cumhuriyet Savcılığı derhal soruşturma yürütülmeli diyerek suç duyurusunda bulunuyoruz. Bizler bu davaların peşindeyiz’ dedi. Grup basın açıklamasının ardından hazırladıkları suç duyurusunu savcılığa sundu.

YARGILANMALILAR

Savcılığa sunulan 3 sayfalık dilekçenin sonuç bölümünde ‘Cezai dokunulmazlıkları kalkan Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar hakkında Cumhuriyet Savcılığı derhal soruşturma yürütmeli ve haklarına tüm delil, bilgi ve belgeler de toplanarak ivedilikle iddianame hazırlanmalıdır’ denildi. Dilekçede 4 eski bakanın ‘Suç işlemek için örgüt kurmak’, ‘Zimmet’,’İrtikap’ ve ‘Görevi kötüye kullanma’ suçlarından yargılanmaları istendi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X