4 Eylül Sivas Kongresi’nin 96’ıncı Yıl Dönümü Çeşitli Etkinlikler İle Kutlanacak

4 Eylül Sivas Kongresi’nin 96’ıncı yıl dönümü kentte düzenlenecek olan çeşitli etkinlikler ile kutlanacak. Sivas Valisi Alim Barut, 4 Eylül Sivas…

4 Eylül Sivas Kongresi’nin 96’ıncı Yıl Dönümü Çeşitli Etkinlikler İle Kutlanacak

4 Eylül Sivas Kongresi’nin 96’ıncı yıl dönümü kentte düzenlenecek olan çeşitli etkinlikler ile kutlanacak. Sivas Valisi Alim Barut, 4 Eylül Sivas Kongresi Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında düzenlenecek etkinlikler hakkında basın toplantısı düzenlendi. Vali Hasan Canpolat Salonu’nda düzenlenen toplantıya Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 29 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 96’ıncı yıl dönümünün kutlanacağını belirten Vali Barut,”29 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasındaki hafta Sivas için Sivaslılar için gurur haftası, coşku haftası, bayram haftasıdır. Bundan 96 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında bir araya gelen vatanseverler, bu kentte Cumhuriyetimizin temellerini atmışlardır. Vatanın dört bir yandan kuşatıldığı, milletin bağımsızlığının tehlikeye düştüğü bir dönemde Sivas’a ve Sivaslılara inanan Atatürk tarafından ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ anlayışıyla tutuşturulan bağımsızlık meşalesi Sivas’ta güç bulmuş ve burada bir kongre gerçekleştirmiştir. Yapılan bu kongre ile Cumhuriyete giden yolun seyri belirlenmiştir.”dedi. Kongre Haftası nedeniyle düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi veren Barut sözlerini şöyle sürdürdü: Cumhuriyet tarihimiz için bu denli önem arz eden Sivas Kongresi 29 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. İlimiz merkez başta olmak üzere ilçe ve köylerimiz ile çevre illerden temsilcilerin, ulusal alanda davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan bu etkinliklerde o günün gurur ve heyecanı Sivaslılarca tekrar yaşanmaktadır.” Barut, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle etkinlikler nedeniyle düzenlenecek olan konser etkinliklerinin iptal edildiğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X