4 ilde domuz gribi şüphesi

Hatay, Kütahya, Şanlıurfa ve Konya’da yüksek ateş ve grip şikayetiyle hastanelere başvuran bazı hastalar, domuz gribi şüphesi üzerine tedavi altına alındı.

4 ilde domuz gribi şüphesi

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan Saliha A. (47) yüksek ateş ve grip şikayetiyle İskenderun Devlet Hastanesine gitti. Burada tedaviye alınan Saliha A, ateşinin düşmediğini ve aşırı derecede grip olduğunu söyledi.

Doktorların yaptığı müdahale sonrası ateşi düşürülemeyen Saliha A, H1N1 virüsü şüphesiyle karantinaya alındı.

Kütahya

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Dağardı Gılmazlar köyünde yaşayan Hüseyin G. (50), rahatsızlanması sonucu Simav Devlet Hastanesine başvurdu. Hüseyin G. burada yapılan ilk müdahalenin ardından domuz gribi şüphesiyle önce Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine, ardından da Eskişehir Osmangazi Üniverstesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Şanlıurfa

Şanlıurfa’da yüksek ateş şikayetiyle Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine müracaat eden 3 kişi , H1N1 virüsü şüphesiyle tedavi altına alındı.

Hastane yönetimi acil servise gelen hastalara ve sağlık çalışanlarına maske dağıttı.

Başhekim Vekili İdris Dağ, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, acil servislerine yüksek ateş şikayetiyle başvuran bazı kişilerin, H1N1 virüsü şüphesiyle tedavi altına alındığını anımsattı.

Tedavi altına alınanların sayısının 4-5 kişi olduğunu kaydeden Dağ, “Hastanemizde H1N1 şüphesiyle 4-5 vaka yatmakta olup yatan bu hastaların durumları iyi, hayati tehlike yaratacak bir durum söz konusu değildir” dedi.

Konya

Konya’nın Ereğli ilçesinde yaşayan Seyran A. (25), yüksek ateş ve grip şikayetiyle Ereğli Devlet Hastanesine başvurdu.

İlk müdahale sonrasında Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Seyran A, H1N1 virüsü şüphesiyle tedavi altına alındı.

Hastane yetkilileri, Seyran A’nın sağlık durumunun iyi olduğunu, hastadan alınan numunelerin Ankara’ya gönderildiğini bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X