4 ilde eğitime kar engeli

Yoğun kar yağışı nedeniyle, Sivas, Ordu, Tokat ve Giresun’un bazı ilçelerinde okullar tatil edildi.

4 ilde eğitime kar engeli

4 ilde yoğun kar yağışı nedeniyle, bazı ilçelerde okullar tatil edildi.

Sivas

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda bugün ders zili çalmayacak.

Yıldızeli Kaymakamlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, ilçede etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 22 Şubat Pazartesi ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gaziler ile engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Öte yandan, il merkezi ve bazı ilçelerde kar yağışı aralıklarla etkili oluyor. Sivas-Tokat karayolunun Çamlıbel geçidinde kar yağışı nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşanıyor.

Tokat

Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar ile Yeşilyurt, Almus, Reşadiye ve Pazar ilçelerindeki taşımalı sistemdeki bazı okullarda eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle Başçiftlik ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

Yeşilyurt ilçesinde taşımalı eğitim sistemindeki Şemseddinbey, Bahçebaşı, Yeniköy ve Gündoğan ilkokulları, Almus’ta Bağtaşı İlkokulu, Pazar’da Ballıca, Ovacık, Doğançalı ve Ocaklı köyleri ile Reşadiye ilçesinde tüm taşımalı

sistemdeki okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Giresun

Giresun”un iki ilçesinde kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Şebinkarahisar ve Çamoluk ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

Alucra ilçesinde ise köy ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildi.

Ordu

Ordu’da 8 ilçede kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, yaptığı açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Mesudiye, Kabataş, Gölköy, Korgan, Aybastı, Akkuş, Kumru ve Çatalpınar ilçesinde 22 Şubat Pazartesi ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime ara verildiğini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X