4 ilde usulsüz dinleme operasyonu: 9 gözaltı

Sakarya merkezli olarak 4 ilde usulsüz dinlemelerle alakalı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

4 ilde usulsüz dinleme operasyonu: 9 gözaltı

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya merkezli olarak Ankara, İzmir ve Siirt’te usulsüz dinlemelerle ilgili eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. 2009 ve 2013 yılları arasında 17-25 Aralık sürecinden önceki dönemi kapsayan zaman dilimi içerisinde herhangi bir terör bağlantısı bulunmayan ve aralarında siyasetçiler, bürokratlar, cumhuriyet savcısı, emniyet görevlileri, belediye başkanları, kamu personelleri, iş adamları ile gazetecilerin bulunduğu 108 kişinin hukuka aykırı şekilde usulsüz olarak dinlendiğinin tespit edilmesi üzerine başlatılan operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya çalışmak, silahlı terör örgütü kurmak ve/veya mensubu olmak, devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmaya yönelik faaliyetler yürütmek ve gizli kalması gereken bilgileri temin etmek suçlarından dolayı gözaltına alınan 9 kişi Sakarya’ya getirildi.

Yapılan operasyon ile alakalı Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan yazılı bir basın açıklaması yaptı. Başsavcı Ercan açıklamasında, “Cumhuriyet Başsavcılığımızca FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında, 2009 – 2013 yılları arasında 17-25 Aralık öncesini kapsayan dönemde, gerçekte herhangi bir terör ya da organize suç örgütü bağlantısı bulunmayan ve aralarında siyasetçiler, bürokratlar, cumhuriyet savcısı, emniyet görevlileri, belediye başkanları, kamu personelleri, iş adamları ile gazetecilerin bulunduğu 108 kişinin hukuka aykırı şekilde usulsüz olarak dinlendiği tespit edilmiştir. Yapılan tespit ve araştırmalar neticesinde, bu gün itibariyle Sakarya merkezli olarak Ankara, İzmir ve Siirt illerinde eş zamanlı operasyon yapılmış, operasyon kapsamında TCK 309, 314, 316, 327 maddelerinde belirtilen suçları işledikleri iddiasıyla suç tarihlerini kapsayan dönemde emniyet müdürü, istihbarat şube müdürü, emniyet amiri ve polis memuru olarak görev yapan 9 şüphelinin gözaltına alınmasına karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X