‘4 parti uzlaşsın’ dersek olmaz

TBMM eski Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, yeni Anayasa yapılması gerektiğini savunurken, ‘2011’deki yöntem ile Anayasa hazırlamak mümkün değil. ‘Her maddede 4 parti uzlaşsın’ diye beklersek bu olmaz. Türkiye zaman kaybeder’ dedi.

‘4 parti uzlaşsın’ dersek olmaz

Çiçek, Haber Türk TV’de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yeni Anayasa için birden fazla seçeneğe değinen Cemil Çiçek şunları söyledi:

‘Yeni Anayasa yapmak zorundayız. Bu araba ile Türkiye yoluna devam edemez. 2011’deki yöntem ile Anayasa hazırlamak mümkün değil. ‘Her maddede 4 parti uzlaşsın’ diye beklersek bu olmaz. Türkiye zaman kaybeder. Her madde için ayrı bir yöntem geliştirmek gerekiyor. Bazı maddeler var ki, filanca parti anayasada olsun istiyor. Halbuki anayasada olmayabilir. O zaman bunu kanunla düzenleyebiliriz. Bazı ülkeler bazı konuları anayasa ile bazı konuları kanunla düzenlemiş. Mesela vatandaşlık konusunu anayasa ile düzenlemeye gerek var mı? Yani vatandaşlık konusu düzenlenecek, orada bir kısım hususlar var Türk vurgusu yapan.

YA KANUNLA, YA DA

Yeni Anayasa konusunda 4 parti uzlaşamayacak. O zaman ne yapacağız? Ya bunu Anayasa dışına çıkaracağız, kanun ile düzenleyeceğiz. Ya da nitelikli çoğunluk veya başka bir şey. 2 veya 4 parti olabilir. Belli konularda anlaşmak kaydıyla. Birden fazla seçenek devreye konulabilir anayasa için.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X