4 sendikadan cezalara yürüyüşle tepki

4 eğitim sendikası tarafından 10 Eylül 2014’te ortaklaşa düzenlenin ‘Büyük Eğitimci Yürüyüşü’ nedeniyle sendikaların şube başkanları, yöneticileri ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 27 eğitimciye 1 yıl 3 ay hapis cezası verilmesine tepki göstderen eğit

4 sendikadan cezalara yürüyüşle tepki

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Aktif Eğitim-Sen başkanları, bütün eğitimcileri 12 Mart’ta Kent Meydanı’dan Fomara Meydanı’na gerçekleştirecekleri ‘Büyük Eğitim Yürüyüşü’ne davet etti. 

Tük Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, eğitimcilere verilen bu cezaların  hukukun geldiği noktayı, iktidar yanlısı olmayan sendikalara uygulanan baskının boyutunu ortaya koyduğunu belirterek, sendika başkanları, yönetici ve üyelerine verilen bu cezaların aslında hakkını arayan tüm eğitim emekçilerine verildiğini söyledi.  

Eğitim-Sen Şube Başkanı Cihat Uygur da, bu cezaların eğitim için mücadele edenlerin onur tarihine yazıldığını kaydetti. Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona ise,  cezaların sendikaların baskıları ve zulme karşı gösterdiği birlikteliği susturmaya yönelik en son hamleleri olduğunu ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X