‘4 yıl için yetki istiyorum’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “4 yıl için yetki istiyorum. Halkın kimliğine saygı duymak neymiş, halkın değerlerine saygı duymak neymiş, bütün dünya görsün” dedi.

‘4 yıl için yetki istiyorum’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir’in Kepsut ilçesinde bir kahvehanede çay içip vatandaşlarla sohbet etti. Seçim otobüsüyle Dursunbey’e geçen Kılıçdaroğlu, kent meydanında bir grup tarafından karşılandı. İlçenin AK Parti’li Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, “Hoş geldiniz” diyerek Kılıçdaroğlu ile tokalaştı.

Parti otobüsü üzerinden vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin 13 yıllık iktidarı sonucu 6 milyon 200 bin işsiz, 17 milyon yoksul olduğunu ileri sürdü.

Milletini halkını düşünen bir siyaset, kimsenin yatağa aç girmediği bir Türkiye istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, emeklilere ramazan ve kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceklerini söyledi.

Emeklinin aldığı bu paralarla esnaftan alışveriş yapacağını, emekliyle birlikte esnafın ve sanayicinin de kazanacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Kim kaybedecek? Hortumcular kaybedecek. Benim görevim ne? Ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. 4 yıl için yetki istiyorum. Halkın kimliğine saygı duymak neymiş, halkın değerlerine saygı duymak neymiş, bütün dünya görsün, Türkiye görsün” ifadesini kullandı.

“Sadece çay ve simit yese ayda 900 lira” 

Vatandaşların ayağına geldiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Haram yemem, kul hakkı yemem, benim temel felsefem budur. Doğru duracağız, kul hakkı yemeyeceğiz. Geldim oy istiyorum. Kendim için değil yoksul için istiyorum. 17 milyon yoksul benim vicdanımı rahatsız ediyor. Asgari ücreti bin 500 lira yapacağım dedim, koro halinde itiraz ediyorlar. ‘Bin 500 lira vermek işçiye zulümdür’ diyor. Ayda sen 14 bin lira alırken zulüm değil de işçiye bin 500 lira verince mi zulüm oluyor. Asgari ücret 949 lira. 5 kişilik aile düşünün. Her öğünde bir simit yesinler, bir çay içsinler. Bir simit, çayın parası 2 lira. Bir öğün 10 lira, 3 gün 30 lira. Sadece çay ve simit yese ayda 900 lira. Geriye ne kalıyor; 49 lira. 13 yıldır oturup yönetenlerin vicdanına sesleniyorum; bu parayla çocuğuna mı bakacak, ev kirası mı verecek, mutfak parasını mı karşılayacak, elektrik su parası mı ödeyecek? Çok da değil bin 500 lira ya.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X