`40 yılın en büyük krizi`

Rum basının, Güney Kıbrıs`ın 1974`ten beri Türkiye ile en büyük krizi yaşamakta olduğunu yazdı.

`40 yılın en büyük krizi`
Rum basını, Türk gemilerinin Doğu Akdeniz’deki varlığının artması ve Türk birliklerinin ENI şirketinin 9’uncu parselde sondaj yapan ‘Saipem 1000’ isimli gemisine defalarca yaklaşmasından dolayı her an sıcak olay çıkabileceği uyarısında bulundu.
 
Simerini gazetesi, Türkiye’nin, bir yandan Rum Yönetimi’nin Doğu Akdeniz’de tek yanlı ilan ettiği ‘Münhasır Ekonomik Bölge’deki faaliyetlerini durdurmayı, bir yandan da üçüncü tarafların müdahalesiyle Rum Yönetimi’nin egemenlik haklarını müzakereye sürüklemeyi hedeflediği yazdı.
 
‘DURDURMALIYIZ’
 
Bu gelişmeler ışığında Rum Demokrat Partisi Başkanı Nikolas Papadopulos’un, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e bir mektup gönderdiği belirtildi. Mektupta, ‘Türkiye bizi ablukaya almaya çalışıyor. Bu meydan okumayı burada durduramazsak, devlet olarak itibarımızı ve güvenilirliğimizi kaybedeceğiz. Gelecekte parsellerimize kimse ilgi göstermeyecek ve doğalgaz araştırmaları duracak. Denizimizi kaybedeceğiz ve Türkiye yeni oldubittiler yaratmayı başaracak” ifadelerinin kullanıldığı kaydedildi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X