‘400’ü verin yeni anayasa kurulsun’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “400’ü verin ve yeni anayasa rahatlıkla kurulsun. Ben her partiye eşit mesafedeyim, kime verecekseniz verin ama 400’ü verin” dedi.

‘400’ü verin yeni anayasa kurulsun’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da, Ankaradaki otobüsçü ve minibüsçü esnafıyla bir araya geldiği toplantıda, bugüne kadar uygulanan parlamenter sistemin miadını doldurduğunu ifade etti.

Yeni Türkiye’nin bir zemine oturtulması gerektiğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

“Bu nedir? Bu da yeni anayasadır. Yeni anayasayı birlikte yapalım diye gayret ettik.  Ama Anamuhalefet, maalesef, her türlü engeli koydu. Diğerleri aynı şekilde her türlü engeli koydular. Ortada artık bir gerçek var, demek ki 400’ün verilmesi lazım. 400’ü verin ve yeni anayasa rahatlıkla kurulsun.

Şunu da söyleyeyim: Ben, her partiye eşit mesafedeyim. Kime verecekseniz verin ama 400’ü verin. Burada da bir şeyi söylüyorum ve diyorum ki biz bir şeyi hedefledik. Kardeşlerim, biz size sevdalıyız. Bizim, size bir aşkımız var. Biz, dertliyiz ve bu derdin dört tane başlığı var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.

Milletimizi parçalamak isteyenlere, bayrağımızı maalesef yakmak isteyenlere, vatanımızı bölmek isteyenlere, devletimizin içine maalesef virüsler sokmak isteyenlere, paralel yapı gibi, işte dün Milli Güvenlik Kurulu toplantısında artık Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nin içerisine girmesiyle ilgili tavsiye kararını aldık ve hükümete gönderdik. Artık asla bunlara taviz yok. Eski Türkiye, onların işine geliyor olabilir ama milletimin faydasına asla değildir.”

“IMF bizden borç istiyor”

Erdoğan, 12 yıl önce milli gelirin 230 milyar dolar olduğunu hatırlatarak, şimdi bu rakamın, kurdaki artışa rağmen 800 milyar dolara yükseldiğini söyledi.

Türkiye’nin ihracatının 36 milyar dolardan 158 milyar dolara çıkarak rekor kırdığını ifade eden Erdoğan, “IMF’ye borcumuz vardı, 23.5 milyar dolar ama şimdi IMF’ye borcumuz yok. Sıfırladık, IMF bizden borç istiyor” dedi.

“2023 hedeflerimize doğru tam gaz yolumuza devam etmeliyiz”

Başkanlık sistemine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Başkanlık Sistemi, Türkiye’nin akıntıya karşı kürek çekmeye çalışmak yerine, akıntının gücünü arkasına almasının adıdır. Artık, motoru tekleyen, kaportası dökülen, her tarafından ses gelen bu arabayla yolumuza devam edemeyiz. Hele bir de bu arabanın benzini, mazotu, gazı bitmek üzereyse; onunla en fazla yakındaki bir akaryakıt istasyonuna gidebilirsiniz. Zorlarsanız, yolda kalırsınız. 

Türkiye, şu anda her tarafı dökülen ve yakıtı da bitmek üzere olan bir sistemle yoluna devam etmeye çalışıyor. Araba, ‘beni değiştir’ diye bağırıyor. Yakıt lambasının ışığı da yanalı epeyce oldu. Onun için, 7 Haziran seçimleri Türkiye için, en yakın akaryakıt istasyonu vazifesi görecektir. Hemen ardından da sistemi değiştirip, yani arabayı yenileyerek 2023 hedeflerimize doğru tam gaz yolumuza devam etmeliyiz.”

“Türkiye kritik bir dönemden geçiyor”

 

Türkiye’nin içeride ve dışarıda çok kritik bir dönemden geçtiğini belirten Erdoğan, “Çevremiz adeta ateş çemberine dönüştü. Aşağıda Suriye ve Irak, yukarıda Ukrayna’da yaşanan olaylar bizi çok yakından ilgilendiriyor. Aynı şekilde bölücü terör örgütü ve onun güdümündeki partinin yol açtığı sorunlar geleceğimiz için tehdit oluşturmaya devam ediyor” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkede, bizim dini sorunlarımızın yürütüldüğü yer neresidir? Diyanet İşleri Başkanlığımızdır değil mi? Eğer bir siyasetçi, sözde siyasetçi, biz gelince Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracağız diyorsa bunların dine yaklaşımı nedir? Bu ülkede eğer bizim dini değerlerimize, inancımıza eğer hakaretler, saldırılar yapılıyor da bütün bunlara karşı eğer birileri sessiz kalıyorsa, işte bu millet bunu en iyi şekilde değerlendirecektir diye inanıyorum.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X