42. yılında zirveye çıktı

Türkiye’nin savunma sanayisi ve yüksek teknolojideki öncü şirketlerinden Aselsan, faaliyet alanlarındaki başarısının yanı sıra Borsa’daki performansı ile de zirve yaptı.

42. yılında zirveye çıktı

Şirket, dün sabah 44,8 milyar TL’lik değeriyle Türkiye’nin en değerli şirketi oldu. Esalsan’ı 43,2 milyar dolarla Garanti Bankası, 42,7 milyar dolarla Koç Holding, 9,1 milyar dolarla Akbank, 32,4 milyar dolarla Ereğli Demir Çelik talip etti.

Öte yandan Aselsan’ın, Borsa İstanbul’da en değerli şirketler listesinin ilk sırasına çıktığı saatlerde, şirketin kuruluşunun 42. yıl dönümü dolayısıyla yönetici ve çalışanları Anıtkabir’e ziyarette bulundu. Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özkol, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı: ‘Ulu Önder Atatürk, Aselsan ailesi olarak kuruluşumuzun 42’nci yılını kutladığımız bugünde gururla yüksek huzurunuzdayız. Yüce devletimiz ve bağışçılarımızın katkıları ile kurulan Aselsan, milletimizin bağrından çıkan 5 bini aşkın çalışanı ile dünyanın en büyük 57’nci savunma sanayi şirketi, Borsa İstanbul’un en değerli şirketi konumuna erişmiştir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X