5 akademisyenin evinde arama

Bolu’da, ’Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’ öncülüğünde hazırlanan bildiriye imza attıkları gerekçesiyle gözaltına alınıp serbest bırakılan 3 akademisyene destek için aynı bildiriye imza atan 6 akademisyenden 5’inin evinde bu sabah arama yapıldı. 6’n

5 akademisyenin evinde arama

10 Ocak’ta yayımlanan, ’Bu Suça Ortak Olmayacağız’ başlıklı bildiriye imza atan Abant İzzet Baysal Üniversitesi’de (AİBÜ) görevli Prof. Dr. Barış Kılıçbay, Doç. Dr. Selime Güzelsarı ve Dr. Ülkü Güney’in ev ve üniversitedeki çalışma odalarında, geçen 15 Ocak’ta polis ekipleri tarafından arama yapıldı.

ÜÇ AKADEMİSYEN SERBEST BIRAKILDI

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca haklarında, ’terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 3 akademisyen daha sonra gözaltına alındı ve ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

AİBÜ’de görevli Prof. Dr. Bahadır Aydın, Prof. Dr. Cem Somel, Yrd. Doç. Dr. Cengiz Ekiz, Yrd. Doç. Dr. Cesim Çelik, Yrd. Doç. Dr. Mete Çetik ve Araştırma Görevlisi Orhan Kaya da 3 akademisyene destek amacıyla aynı bildiriye imza attı. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sonradan bildiriye imza atan 6 akademisyen hakkında da aynı suçlamayla soruşturma başlattı.

BAZI BELGELERE EL KONULDU

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma kapsamında sabah erken saatlerde akademisyenlerin evlerine eş zamanlı baskın yaptı. Akademisyenlerden Bahadır Aydın, Cengiz Ekiz, Cesim Çelik, Mete Çetik ve Orhan Kaya’nın evlerinde bilgisayar, laptop ve cep telefonlarının kopyaları alındı. Bazı belge ve dökümanlara da el konuldu. Öğle saatlerine doğru evlerdeki arama tamamlandı. Daha sonra akademisyenlerin üniversitedeki çalışma odalarında da arama yapıldı. Aramaların tamamlanmasından sonra akademisyenlerin ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüleceği belirtildi.

Bildiriye imza atan 6’ncı akademisyen Prof. Dr. Cem Somel’in Ankara’da bulunan evi için de arama kararı verildiği bildirildi.

AKADEMİSYENLER EMNİYET’E GÖTÜRÜLDÜ

Prof. Dr. Bahadır Aydın, Yrd. Doç. Dr. Cengiz Ekiz, Yrd. Doç. Dr. Cesim Çelik, Yrd. Doç. Dr. Mete Çetik ve Araştırma Görevlisi Orhan Kaya’nın üniversitedeki çalışma odalarında arama yapılırken, bazı öğrenciler kapı önünde bekledi. 

Evi Ankara’da bulunan Prof. Dr. Cem Somel’in İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeki odasında da arama yapıldı. Prof. Dr. Somel’in Ankara’daki evinde de arama yapıldığı belirtildi. 

Akademisyenlerin üniversitedeki odalarında yapılan aramalarda, bilgisayar kopyaları ve bazı dökümanlara el konuldu. Akademisyenlerin araçlarında da arama yapıldı. Aramaların tamamlanmasından sonra 5 akademisyen ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X